Winterbeurt, een goede APK

Hoe vaak krijgt uw auto een professionele onderhoudsbeurt of APK? Ook bij uw tuin is het goed om er regelmatig door experts naar te laten kijken. We vertellen u graag meer over een winterbeurt

Door de jaren heen hebben we veel tuinen mogen aanleggen. Ongeveer 2 jaar na de aanleg van de tuin krijgt de tuin echt de uitstraling die destijds bedacht is. Maar hoe moet u eigenlijk alles bijhouden? Weet u van iedere plant wat er nodig is en wanneer deze plant onderhoud nodig heeft?  

Wij zijn echte vakmannen en hebben grote plantkennis die we natuurlijk ook graag met u delen. We krijgen soms ook vragen van onze klanten over specifiek tuinonderhoud. In de herfst komen we ook graag bij u over de vloer voor het winterklaar maken van de tuin.  

Wat is winterklaar maken?
Winterklaar maken is het uitvoeren van snoeiwerk aan bomen zoals leibomen en dakbomen maar ook het grotere snoeiwerk aan solitaire bomen hoort hier bij. Struiken en heesters kunnen ook goed een (vorm)snoeibeurt gebruiken voordat ze de winter in gaan. 

Het eenjarige goed en de lagere beplanting controleren we ook en snoeien we waar dit nodig is. De bladeren die inmiddels vallen kunnen we voor u opruimen, of we laten ze in overleg juist liggen aangezien ze waardevolle voedingsstoffen afgeven aan de bodem. 

U weet het meeste van uw tuin!
U weet het meeste van uw tuin, dat lijkt misschien een vreemde uitspraak voor een hovenier maar dat is wel zo. U weet welke plant goed gebloeid heeft afgelopen zomer en welke planten minder goed uit de verf kwamen. We bespreken dit graag met u, tijdens de winterbeurt kunnen we veel planten ook verpoten. Door een betere standplaats kunnen planten volgend jaar uitbundiger bloeien. Ook als u ‘gaten’ in de borders had deze zomer of meer kleur wilt in het voorjaar kunnen we u van informatie voorzien over nieuwe beplanting. Als we uw kennis en wensen combineren met ons vakmanschap dan wordt uw tuin ieder jaar een stukje mooier.  

Recente berichten