De tuin is een plek om heerlijk te genieten van gezelligheid en de natuur. Met tuinverlichting geniet u ieder seizoen van wat uw tuin te bieden heeft.

Waarom tuinverlichting?

Sommige mensen vragen ons, waarom zou ik tuinverlichting doen? Wij adviseren vaak tuinverlichting om de tuin ook in de schemer en het donker er mooi uit te laten zien. Vanuit de woonkamer moet de tuin in de winter niet een donker “gat” zijn. Met de juiste verlichting ziet de tuin er in het donker ook gezellig en sfeervol uit. We werken vaak met het in-lite systeem en geven hier enkele voorbeelden van.

Bomen uitlichten

Bomen zijn vaak blikvangers in een tuin. Door een boom met een grondspot uit te lichten komt de vorm van de boom prachtig tot uiting. Het is belangrijk om het juiste formaat spot te kiezen bij de boom. In dit voorbeeld zien we hoe de structuur van de bomen extra tot hun recht komen in een strakke tuin.

Schuttingen

Niet iedereen weet dat het uitlichten van een schutting of tuinmuur een bijzonder fraai effect geeft. De verlichting op een schutting zorgt voor een veilig gevoel, doordat je precies ziet waar de grens van de tuin loopt. In dit voorbeeld zien we dat er gekozen is om in de hoek te kiezen voor verlichting op de schutting terwijl rechts het accent ligt op de hortensia’s die uitgelicht worden.

Tuinpad en oprit

De verlichting van het tuinpad zorgt voor sfeer en veiligheid. Het uitlichten van het pad kan met lampjes in of langs de bestrating. Het plaatsen van lampjes in de bestrating kan in een strak patroon of juist speels zodat er een “sterrenpad” ontstaat. Het is ook aan te raden om opstapjes van verlichting te voorzien om ongelukken te voorkomen.

Zoals u gezien heeft is er volop keuze in verlichting. Wilt u ook uw tuin sfeervol uitlichten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!