Er is bijna geen tuin te bedenken zonder schutting, haag of andere erfafscheiding. Wat zijn de trends en mogelijkheden in schuttingen?

We lichten drie soorten schuttingen uit en vertellen hier iets over. Daarnaast hebben we nog een tip voor het verfraaien van een bestaande schutting zonder dat deze vervangen hoeft te worden.

Houten schutting

De houten schutting is de meest bekende en meest geplaatste schutting. De houten schuttingen zien we in iedere woonwijk regelmatig terug. De verschillen zitten vaak in de materiaalkeuze: vuren, grenen, douglas of hardhout en natuurlijk in de verschillende designs. Een houten schutting kan behandeld worden tegen weersinvloeden en om de kleur te behouden. De houten schutting is qua prijs voordelig. Een nadeel is het onderhoud en het feit dat hout na verloop van tijd kan gaan rotten, verkleuren en scheefzakken. Door betonnen palen te gebruiken (een hout-beton schutting) heeft u geen last van rottende palen. Hierdoor is de schutting duurzamer.

Kunststof schutting

We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar kunststof schuttingen. Kunststof schuttingen zijn er in verschillende kleuren en motieven. Er zijn zelfs kunststofschuttingen met een hout-motief, de uitstraling van hout en het gemak van kunststof. Het gemak van een kunststof schutting is dat een kunststof schutting geen onderhoud vraagt, de schutting kan niet rotten.

Schanskorven

De schanskorf is ook een echte trend die blijft aanhouden. We plaatsen regelmatig schanskorven als schutting. We combineren dit vaak met houten schuttingdelen of beplanting in haagvorm voor een warme sfeer. Het voordeel van schanskorven is dat er geen onderhoud nodig is en dat het een unieke sfeer en uitstraling geeft.

Vervangen of verfraaien

Een schutting is noodzakelijk om u privacy in uw eigen tuin te geven. Wat doet u als uw buurman een schutting heeft geplaatst die nog goed is maar niet uw smaak is? Dan is het verfraaien van een schutting een goede optie! We kunnen u helpen met bijvoorbeeld het plaatsen van bamboeschermen tegen de schutting. Direct een heel ander gezicht met een relatief geringe investering!

Vraag ook eens bij Den Dunnen Hoveniers naar de mogelijkheden van schuttingen, lang niet ieder geplaatste schutting staat op de website.

Schuttingen bij gerealiseerde projecten