Een groene tuinafscheiding is goed voor de biodiversiteit van een tuin en geeft een mooi groen beeld. Daarnaast wordt een haag erg gewaardeerd door verschillende soorten vogels en insecten. Een haag moet wel gesnoeid worden om zijn vorm te behouden, dat onderhoud kunt u zelf doen of wij verzorgen dat voor u.

Keuzes in hagen

De keuzes in hagen is enorm, we zien vaak de (rode)beuk, taxus, liguster en laurier als haag. Natuurlijk zijn er nog veel meer hagen denkbaar. Bij de keuze voor een haag is het belangrijk om te bepalen of een bladhoudende of bladverliezende haag bij uw tuinwensen past. De charme van bladverliezende hagen is het verkleuren van de haag en de verschillende structuren door de seizoenen heen. De groenblijvende hagen hebben het voordeel dat ze het jaar rond dicht zijn en voor privacy zorgen.

Advies op maat

Iedere (haag)plant heeft zijn eigen bijzonderheden en voorkeuren qua grond, licht en onderhoud. Daarnaast is een keuze voor een soort haag heel persoonlijk. Het is ook een leuk idee om schanskorf of schuttingdelen af te wisselen met een haag zoals u in deze tuin ziet. Denkt u ook over een haag? We komen graag eens bij u langs om advies te geven voor uw tuin.