Bij een authentiek klassieke woning hoort een tuin die past bij de stijl van de voormalige kerk. De aanleg van de een tuin kan op verschillende manieren. In dit geval hebben we met name een adviserende rol gehad. Het tuinontwerp hebben we gemaakt en de bewoners hebben zelf de bestrating en het buitenverblijf gerealiseerd. Onze taak was naast het ontwerp de beplanting en ook de verlichten hebben we verzorgd.

Als bestrating zien we oud gebakken klinkers gecombineerd met vierkante antracietkleurige tegels. Aan de zijkant van de woning zien we boerengrind terugkomen met daarin een border waarin Leilinden staan. Het grind heeft een mooie klassieke uitstraling en is ook goed voor de waterhuishouding van de tuin aangezien het water wegzakt in het grind.

Op de hoeken van het terras staan 4 amberbomen (Liquidambar) die in de herfst prachtig verkleuren. Onder de amberbomen staan beukenhaagjes die ook in de herfst een mooi kleurenpalet hebben. Achterin de tuin bevindt zich een mooi buitenverblijf waar ’s zomers en ’s winters gebruik gemaakt kan worden.

Locatie:

Boven-Hardinxveld

BEKIJK MEER PROJECTEN IN DE CATEGORIE: