Na de aanpak van de achtertuin vernieuwen we nu de voortuin aan de Parallelweg. U ziet dat de oude situatie wild begroeid is met een afloop naar de lage slootkant.

Uiteraard zijn we hier weer begonnen met het inventariseren van de wensen en het maken van tekeningen. De gehele beschoeiing is vernieuwd en geankerd aangezien er vaak auto’s over het pad rijden. De voorkant krijgt een strak aangezicht door een vlonder met tredes. De beschoeiing en vlonder zijn volledig in hardhout uitgevoerd.

De beplanting die we terugzien in deze tuin zijn 2 zuilbeuken in combinatie met zwenkgras, geranium en vrouwenmantel. De voortuin wordt een mooi bloeiend geheel dat ook zeer onderhoudsvriendelijk is. Het pad is volledig op hoogte gebracht en aangestort met nieuw grind. Om spoorvorming te voorkomen storten we het grind in splitplaten met honinggraadprofiel voor een betere stabiliteit en drukbelasting.

We vinden het fijn dat deze klant tevreden over ons werk is. We ontvingen onderstaande reactie over ons werk

  • Hoveniersbedrijf den Dunnen heeft onze achtertuin grondig aangepakt en tot een fraai geheel gemaakt wat helemaal aan onze verwachtingen voldoet. Het was dan voor ons ook vanzelfsprekend het bedrijf te vragen mee te denken voor de veranderingen aan de voortuin. De vertrouwde aanpak was dat we op een prettige manier bevraagd werden over het gebruik, functie en het toekomstig onderhoud aan de tuin. Daarna werd een schets gemaakt die met ons werd doorgesproken. Bij de voorbereiding werd goed stil gestaan bij de verschillen in kwaliteit van de materialen.

    Tijdens de uitvoering viel het ons op dat er niet alleen nauwkeurig gewerkt werd, maar ook netjes. Het was vrijwel nooit een rommel, want aan het einde van de werkdag werd alles aangeveegd en opgeruimd. Het ontwerp en de kosten werden goed in de hand gehouden. Áls er al sprake was van een afwijking, dan werd dat ruim van tevoren besproken, zodat we nooit voor verrassingen kwamen te staan.

    Samenvattend willen we anderen meegeven dat Hoveniersbedrijf den Dunnen een tuinontwerp voorlegt wat in eerste instantie misschien niet het goedkoopste lijkt, maar op de langere termijn wel het meest duurzaam en voordelig is. Tezamen met de plantenkeuze en zorgvuldige aanleg krijgt u een tuin waar u nog heel veel jaren plezier van zult hebben.

    Parallelweg Hardinxveld-Giessendam

Klant:

Parallelweg
Hardinxveld-Giessendam