In Papendrecht hebben we de oprit, achtertuin en schuttingen vernieuwd. Zoals bij ieder project begint het met de inventarisatie van de wensen. Het was al snel duidelijk dat we voor een vrij strak en onderhoudsvriendelijk ontwerp zouden gaan.

We beginnen bij de oprit waarbij we het straatwerk in wildverband verzorgen. De lichtere tegels accentueren het bijzonder donkere metselwerk van de woning. De oprit is met name praktisch en kan ook gebruikt worden om een auto op te parkeren.

Aan de achterkant van de woning vinden we een tuin met een flink hoogteverschil. Aansluitend aan de schuifpui hebben we een terras gecreëerd zodat je lekker dicht bij het huis kan zitten. Het hoogteverschil vangen we op met een talud met grote natuurkeien en een trap van dezelfde tegels als het terras. Door dezelfde tegels te gebruiken creëren we rust in het ontwerp. De grote natuurkeien geven een mooie natuurlijke onderbreking van het strakke ontwerp. Onderaan de trap plaatsen we lichtgekleurd grind en een tweede terras. Daarnaast plaatsen we een muur waarachter de containers keurig uit het zicht verdwijnen.

De schuttingen in deze achtertuin bestaan uit hardhouten schuttingdelen en hardhouten palen. Door de schuttingdelen trapsgewijs neer te zetten hebben we het hoogteverschil opgevangen. Het hardhout heeft een warme kleur en geeft de tuin daarmee extra sfeer.

Locatie:

Vrijheer van Eslaan
Papendrecht

  • De gesprekken die wij met Bas den Dunnen voerden hebben wij als informatief, vertrouwenwekkend en plezierig ervaren. In communicatief opzicht beoordeelden we hem als uitstekend. We lieten ons informeren over enkele andere door hem uitgevoerde projecten en zo ontstond het beeld van een gemotiveerde hovenier voor wie geen moeite te veel is. Een gedegen vakman die goed werk levert.

    Bij de uitvoering van de werkzaamheden is dit alles alleen maar bevestigd. De goede communicatie bleef voortduren. Afstemmen, keuzes overwegen en bijstellen, telkens als het nodig was, werd het overleg gezocht. En nu, nadat er heel veel werk is verzet, kunnen we terugkijken op het resultaat. En daarvan zeggen we: dat ziet er goed uit. We zijn er heel blij mee.
    Den Dunnen Hoveniers heeft aan onze verwachtingen voldaan. Het is een bedrijf van klasse.

    Vrijheer van Eslaan
    Vrijheer van Eslaan Papendrecht

BEKIJK MEER PROJECTEN IN DE CATEGORIE: