In Gouda hebben we de achtertuin van een nieuwbouwwoning gerealiseerd. Als hovenier is het prettig werken in een nieuwbouwtuin omdat we met een schone lei beginnen. De wens van deze klant was een mooie en praktische tuin die ook kindvriendelijk is.

We hebben als eerste de schuttingen geplaatst met geïmpregneerde rabatdelen geplaatst tussen hardhouten palen. Dit wordt onderbroken met gaaswerk waartegen een klimplant gaat groeien. We plaatsen ook twee hardhouten palen met een dwarsbak voor een schommel en klimtrapje. Dit wordt ook weer afgewerkt met een rabatdeel zodat er eenheid blijft in het ontwerp.

De bestrating van deze tuin is een echte blikvangen. We gebruiken kleine antraciet tegeltjes met antieke afgeronde hoeken. Ieder tegeltje is uniek en heeft zijn eigen kleur en net een andere vorm. Dit wordt onderbroken met witte tegeltjes met Portugese motieven. Met deze bestrating, een paar potten met planten en de warme houtkleuren is de tuin direct gezellig. De poort bestaat uit een antiek hekwerk van de klant die wij afgehangen hebben. Door de open poort is er altijd zicht op de brandgang en nodigt de tuin uit om eens een praatje met de buren te maken.

Locatie:

Tegelbakkerssteegje
Gouda

  • Op maandag 2 mei was de achtertuin van ons nieuwbouwhuis in Gouda nog een bak vol met bagger. Wij hadden Den Dunnen Hoveniers gevraagd om er een mooie en praktische tuin voor ons kleine zoontje van te maken.

    Binnen drie dagen was de klus al geklaard. Wij staan verbaasd over de snelle en accurate manier van werken van Den Dunnen Hoveniers. Wij hadden een paar specifieke elementen die we graag in onze tuin wilden hebben, zoals: oude tegeltjes, een oud hekwerk als poort.

    Den Dunnen hoveniers vindt niets te lastig, maar denkt altijd mee in oplossingen. Wij kunnen iedereen aanraden deze mannen iets moois van de tuin te laten maken.

    Tegelbakkerssteegje
    Tegelbakkerssteegje Gouda

BEKIJK MEER PROJECTEN IN DE CATEGORIE: