De Lijnbaan in Boven Hardinxveld is een nieuwbouwwijk waarbij welstandsvrij gebouwd mag worden op de kavels. We hebben een tuin gerealiseerd die qua uitstraling helemaal past bij een moderne woning.
De start van een tuin zijn altijd meerdere gesprekken. Na het presenteren van de tekening waren de bewoners enthousiast en zijn ze zich gaan oriënteren voor de materialen van bestrating en verharding. Tussen alle tegels en klinkers konden ze niet het materiaal vinden dat echt paste bij hun woning. Bij onze leverancier zagen ze stelconplaten liggen, dat was precies wat ze zochten!

Het startpunt van de aanleg is het plaatsen van de lichtgrijze betonplaten die het terras vormen. Bij de voordeur komen deze platen ook weer terug zodat het een geheel vormt. Daarnaast zien we zeegrind met een heel eigen en natuurlijk uitstraling. De blauw, grijs en bruintinten vormen een perfect combinatie met de kleuren die we in de woning terugzien. Het siergrind ligt in grindkorven zodat het goed blijft liggen en je er goed overheen kan lopen en fietsen. Het groene element in de tuin bestaat uit een gazon, een beukenhaagje en het hekwerk met Hedera Hibernica als erfafscheiding. Aan de achterkant van de tuin zien we de kenmerkende schanskorven weer terug die bepalend zijn voor het aanblik van de gehele wijk. De tuinpoort zorgt voor een stukje veiligheid en is uitgevoerd in geïmpregneerd douglas met hardhouten palen. De tuin is afgemaakt met diverse beplanting in grote witte potten.

Deze tuin is echt een voorbeeld van een goede samenwerking tussen de bewoners en onze hoveniers. Door de ideeën te combineren zijn we tot een prachtig resultaat gekomen dat perfect aansluit bij de stijl en kleuren van de woning. De tuin is onderhoudsvriendelijk en vormt een prettig verlengde van de woonkamer.

Locatie:

Lijnbaan
Boven-Hardinxveld

 • “In juni 2016 zijn we gestart met de bouw van onze nieuwbouwwoning in het project Morgenslag in Boven-Hardinxveld. Aangezien op de kavels het principe van welstandsvrij bouwen van toepassing was, hebben wij ons “droomhuis” met onze eigen interpretatie kunnen realiseren in een prachtige omgeving. “Morgenslag – Mijn plek”!

  Uiteraard is de tuin ook een heel belangrijk onderdeel van de finishing touch! Wij zijn met Den Dunnen Hoveniers in contact gekomen, omdat ze al meerdere tuinen op het project Morgenslag hadden gerealiseerd. Na een aantal gesprekken en plannen/ontwerpen maken, ontstond er snel een “klik” en het juiste gevoel bij Den Dunnen Hoveniers.

  Gezamenlijk zijn we tot een mooi ontwerp gekomen met een aantal “gewaagde” keuzes; stelconplaten gecombineerd met Zeegrind, grijze betonbielzen, schanskorven, gras, beukenhaagje en een strak hekwerk met Hedera Hibernica op de tuinafscheiding. Het werk is door de gebroeders Den Dunnen op een professionele manier uitgevoerd en ook de communicatie en de korte lijnen is door ons erg gewaardeerd.

  Kortom: wij zijn erg tevreden over onze strakke tuin die perfect past bij ons huis en waar we met ons gezin heerlijk kunnen vertoeven. De schuifpui open en de tuin is onderdeel van onze woonkamer!!  Den Dunnen Hoveniers is dus wat ons betreft een echte aanrader.”

  Lijnbaan
  Lijnbaan Boven-Hardinxveld

BEKIJK MEER PROJECTEN IN DE CATEGORIE:

Tuinaanleg, Dreef Boven-HardinxveldVoortuin, Pieter de Hooghstraat Boven-Hardinxveld