Langs de Giessen in Hardinxveld is een nieuwe woning gebouwd op een prachtige plek langs het water. Wij mochten de tuin aanleggen en een beschoeiing plaatsen.

Beschoeiing
Aan één kant van de tuin hebben we een lage beschoeiing geplaatst om het hoogteverschil op te vangen met het perceel van de buren. Op deze beschoeiing plaatsen we een dubbelstaafmat hekwerk met Hedera. Bij het andere aangrenzende perceel plaatsen we opsluitbanden om het hoogteverschil op te vangen. Aan de kant van de Giessen plaatsen we een beschoeiing en vlonder. De beschoeiing is met ankers stevig verankerd. De volledige beschoeiing is gemaakt van hardhout en op de vlonder zien we Siberisch Lariks terug.

Tuinaanleg
Door beschoeiing en opsluitbanden te plaatsen kunnen we volledig functioneel gebruik maken van het perceel. In de voortuin zien we een prachtige oude boom, een echte blikvanger. De voortuin richten we verder in met lila/paarse en witte beplanting in een border. Het frisgroene gazon steekt mooi af tegen het lichtgekleurde boerengrind. Onder het grind hebben we grindplaten gelegd waardoor het grind met auto’s te berijden is zonder spoorvorming. We hebben een klinkerpad aangelegd dat helemaal tot de achtertuin loopt. In de achtertuin zien we grind terug en een terras van antracietkleurige tegels. Met strategisch geplaatste spots op de grassen en de monumentale boom heeft de tuin in avond een bijzondere sfeer.

Locatie:

De Giessen

BEKIJK MEER PROJECTEN IN DE CATEGORIE: