In Hardinxveld hebben we een achtertuin vernieuwd. Tijdens het eerste gesprek merkte we dat er diverse uitdagingen zijn in deze tuin. Verzakkingen, wateroverlast, beperkte zitruimte en gebrek aan verlichting waren punten waar de bewoners niet tevreden over waren. In overleg hebben we een mooi plan gemaakt. De klant heeft de bestaande beplanting en betrating verwijderd zodat we direct aan de slag konden.

We hebben de vloer voor een nieuw te plaatsen schuurtje aangebracht. Daaromheen zien we antraciet grind. Deze kleur zien we ook terug in het overige straatwerk dat onderbroken wordt door een pad van rood gebakken klinkers. De blikvanger van de tuin is de pergola van dikke Douglas palen met robuuste plantenbakken er omheen. De plantenbakken zijn gemaakt van ruwe patioblokken welke we in verstek hebben gezaagd. De plantenbak wordt afgewerkt door een natuurstenen rand. De strategisch geplaatste plantenbakken en pergola zorgen ervoor dat de zitruimte heerlijk tussen het groen ligt. Door klimplanten en hanging baskets toe te passen creëer je een groene oase in een compacte tuin.

Qua verlichting is gekozen voor grondspots die in de bestrating weggewerkt is en tuinlantaarns. Door verlichting toe te passen is de tuin zowel overdag als ’s avonds een sfeervol plaatje waar je vanuit de woning mooi zicht op hebt.

Locatie:

Hardinxveld

  • Verzakkingen, wateroverlast na hevige buien, weinig zitruimte en het ontbreken van tuinverlichting waren redenen om onze achtertuin eens grondig te vernieuwen. We begonnen met het vormen van ideeën, maar al snel kwamen we erachter dat we daarbij professionele hulp konden gebruiken.

    In een oriënterend gesprek waarvoor alle tijd werd genomen, merkten we al snel dat er een klik was. We voelden ons goed begrepen en voor praktische problemen bleken allerlei creatieve en leuke oplossingen mogelijk, waarbij ook de eigen inbreng geen probleem is. De meerwaarde die Hoveniersbedrijf den Dunnen biedt, was direct duidelijk.

    Het aanleggen van de nieuwe achtertuin ging snel en professioneel. Kosten noch moeite worden gespaard om vakwerk te leveren. De mogelijkheid om zelf actief mee te helpen wordt door ons erg gewaardeerd. Het was erg gezellig om met jullie samen te werken! We zijn trots op onze nieuwe achtertuin en we genieten er elke dag van!

    Familie van Tent
    Familie van Tent

BEKIJK MEER PROJECTEN IN DE CATEGORIE:

Tuin Alblasserdam