Den Dunnen Hoveniers logo

Voortuin en achtertuin - Boven Hardinxveld

Projectbeschrijving

In Boven-Hardinxveld hebben we de voortuin en achtertuin mogen realiseren van een nieuwbouw woning. Het voordeel van een tuin bij een nieuwbouwwoning is dat we met een schone lei kunnen beginnen en in dit geval nog gemakkelijk met groot materieel bij de woning konden werken.

Op basis van de wensen van de klant hebben we de tekening gemaakt en al snel kregen we akkoord om te starten met de aanleg. Het is ons advies om de tuin aan te laten leggen voordat de woning afgebouwd is. Hierdoor kunnen we vaak de tuin nog goed bereiken en kunnen de bewoners gelijk van de tuin genieten als ze de woning betrekken.

We zijn begonnen met het afvoeren van grond en aanbrengen van nieuwe grond en zand op de plaatsen waar bestrating komt. De tuin bevind zich langs een slootkant en er is een hoogteverschil tussen de slootkant en de woning. We vangen dit hoogteverschil op met betonnen keerwanden. Aan de slootkant plaatsen we een vlonder van Siberisch larikshout. Een heerlijke plek te relaxen, te vissen of in de winter de schaatsen onder te binden.

Bij de aanleg van een nieuwe tuin is het relatief eenvoudig om de afwatering, tuinverlichting en beregening direct in te graven. We hebben dit allemaal gerealiseerd. In het gazon graven we grensdraad voor de robotmaaier in zodat hij weer waar hij moet stoppen. De trampoline graven we ook in zodat de kinderen op een veilige hoogte kunnen springen. Qua bestrating zien we grijze klinkers gecombineerd met vierkante grijze tegels. Deze kleur past mooi bij de tint van de woning. Tussen het gazon en de bestrating leggen we borders aan met beukenhaagjes en diverse beplanting zoals de Hortensia Annabelle, Pluimhortensia, Agapanthus, Rudbeckia, Echinacea, Sierappel (Malus red sentinel), Knotwilg en diverse grassen zoals Helmgras en Lampenpoetsersgras.

Aan de voorkant van de woning zien we de beukhagen weer terugkomen gecombineerd met Hortensia Annabelle in bakken.

Het resultaat is een strakke tuin waarin kinderen heerlijk kunnen spelen en ook volop ruimte is om te relaxen langs het water of op het terras.

Locatie
Boven Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu