Den Dunnen Hoveniers logo

Voortuin - Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

In Boven-Hardinxveld hebben we een tuin aangelegd aan de voorzijde en zijkant van een woning. Deze woning is recent geheel getransformeerd aan de buitenzijde. De tuin paste hierdoor niet meer bij de uitstraling van de woning. Daarnaast paste de indeling van de voortuin niet meer bij de wensen van de bewoners.

In samenspraak hebben we een ontwerp gemaakt waarin veel details terugkomen. Dit perceel ligt hoger dan de buren, om dit verschil op te vangen hebben we betonnen keerwanden geplaatst. Op de keerwanden plaatsen we een metalen afwerkrand van 5 mm. Deze rand is gepoedercoat en wordt later antraciet geverfd in de kleur van de woning. Het terras naast de woning is gerealiseerd met keramiek tegels.

Aan de voorzijde van is de pergola van robuuste eiken palen een echte blikvanger. Onder de pergola is een zitkuil gecreëerd met banken van padoek. We zien keramiek tegels met een patroon in het midden van de pergola. De zitkuil krijgt privacy door schermen met hedera en siergrassen.

De schutting is deels gemaakt van hedera schermen, onderbroken met panelen met dezelfde steenstrips als de woning en hardhouten padoek delen. Padoek is een Afrikaanse hardhoutsoort met duurzaamheidsklasse 1. De bloembakken zijn gemaakt van patioblokken met een fraaie hardstenen afwerkrand. Langs de bestrating en bij de bloempakken gebruiken we wit grind en waarin bij de voortuin eiken bielzen als stappen liggen.

Qua beplanting werken we met siergrassen een haag van Portugese laurier. Als klimmers zien we hedera en een prachtig bloeiende groenblijvende clematis. De pergola wordt begroeid met de boerenjasmijn die uitbundig bloeit met heerlijk geurende witte bloemen.

Locatie
Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu