Den Dunnen Hoveniers logo

Voortuin, Achtertuin en Stoep, Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

In Boven Hardinxveld hebben we bij een nieuwe woning een volledige tuin aangelegd. Zowel de voortuin, achtertuin en de stoep zijn volledig nieuw aangelegd inclusief de hemelwaterafvoer.

De hemelwaterafvoer wordt afgevoerd naar een drukrioolgemaal die we in samenwerking met Gemeente Hardinxveld-Giessendam verplaatst hebben. Deze verplaatsing was noodzakelijk om een plantenbak aan de achterkant van de woning te realiseren.

Aan de zijkant van het huis plaatsen we keerwanden om het hoogteverschil met de omliggende tuin op te vangen. De keerwand geeft een strakke uitstraling die we afwerken met een metalen u profiel. Hierdoor krijgt de keerwand een mooi afgewerkt uiterlijk, het profiel wordt antraciet geschilderd. Langs deze zijkant storten we boerengrind dat mooi past bij de uitstraling van de woning. In dit grind plaatsen we later siergrassen.

De toegang tot het terras maken we met een trap van grote tegels. Naast het terras maken we plantenbakken van patioblokken. In deze plantenbakken plaatsen we onder andere taxusbollen en pluim-hortensia. De bestrating van dit project bestaat uit rode oud gebakken klinkers. Deze steentjes worden één voor één met de hand 'getikt' en passen prachtig bij de kleur van de woning.

De stoep naar de woning is ook volledig opnieuw aangelegd. De bestaande verouderde asfaltstoep is vervangen door een nieuwe stoep met betonklinkers. Langs de stoep plaatsen we opsluitbanden en onderaan de stoep vinden we wederom keerwanden om het hoogteverschil op te vangen. Het talud laten we begroeien met hedera, dit is een sterke groeier en zorgt ervoor dat het talud in tact blijft. In zowel de voortuin als de achtertuin leggen we later grasmatten voor een frisse groene uitstraling.

Locatie
Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu