Den Dunnen Hoveniers logo

Tuinen Albasserdam

Projectbeschrijving

In Alblasserdam hebben we de tuinen rondom een nieuwe woning aangelegd. De tuinen zijn door een tuinarchitect ontworpen en passen bij de stijl van de woning.

Het project begint met de graafwerkzaamheden en het aanleggen van alle kabels en leidingen. Dit werk is "onzichtbaar" maar onmisbaar voor het eindresultaat. We zorgen ervoor dat de kabels voor verlichting, beregening en afwatering op hun plek liggen en brengen de tuinen op gewenste hoogte. Een bijzonder element hierbij is de trampoline die we ingraven waarbij grind en afwatering ervoor zorgt dat de kuil onder de trampoline mooi droog blijft.

De hoogte verschillen vangen we op met stevige opsluitbanden. Rondom de woning leggen we grind aan met hieronder roosters en worteldoek. Door de roosters blijft het grind goed op zijn plaats en kan je ook met fietsen, kinderwagens en rolstoelen over het grind lopen. De vlonder bij de waterkant heeft een hardhouten basis en is bekleed met eikenhout. Op de vlonder hebben we ook een bankje aan de bestaande stenen muur gemaakt. In de witte metalen pergola zien we het riet terug wat ook in de woning te vinden is. De pergola biedt ook een stuk privacy aan de bewoners als ze in de tuin zitten.

Qua beplanting zien we onder andere taxushagen, taxusbollen en de schijnbeuk terugkomen in het gazon dat rondom de woning is aangelegd. De tuin is volledig voorzien van beregening waarbij we in het gazon pop-up sproeiers aanbrengen. Deze sproeiers komen bij het sproeien omhoog en na het sproeien "verdwijnen" ze weer in het gras.

Een prachtig project om aan te werken met mooie details en prachtige beplanting.

Locatie
Alblasserdam
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu