Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Sliedrecht

Projectbeschrijving

In Sliedrecht hebben we een volledig tuin vernieuwd. Bij dit project heeft de klant ook zelf meegeholpen in de werkzaamheden.

De hoogteverschillen in deze tuin hebben we opgevangen met betonnen keerwanden. We hebben veel grond afgegraven en dit vervangen voor zand zodat er bestraat kon worden. De stoep is afgegraven en aangevuld met tempex blokken om het verzakken van de stoep tegen te gaan. De tempex blokken bedekken we met gronddoek en ophoogzand en straten we dicht met dikformaat klinkers. In het tuinontwerp hebben we rekening gehouden met een schuur die later geplaatst zal worden. De bestrating bestaat uit oud gebakken klinkers in combinatie met antraciet tegels. De geglazuurde VTwonen tegels met patroon zijn echte blikvangers op het terras.

Het beplantingsplan is ook volledig uitgewerkt, in het voorjaar zal dit aangeplant worden. In de beplanting zien we klassieke planten terug die bij de stijl van het huis passen. De wit-tinten gecombineerd met fris groen en roze en paarse accenten zorgen voor een sfeervol geheel.

Langs de trap vanaf de dijk plaatsen we taxus. In de voortuin zien we rondom de bestrating witte pluimhortensia,  krentenboompjes, lampenpoetsersgras en de niet woekerende bamboe “fargesia murieliae”.

Rechtsachterin komt de bamboe en het lampenpoetsersgras weer terug gecombineerd met prachte groene siergras met witte randen Carex “everreste”. Het wit bloeiende krentenboompje komt ook weer terug en de verbena zorgt van juli tot september voor prachtige paarse bloemen.

Bij het terras planten we een beukhaag en ook de verbena en het lampenpoetsersgras zien we weer terug. Witte vlinderstruiken trekt vlinders aan  en de prachtkaars bloeit met prachtig lichtroze bloemen die op vlinders lijken. De wilgbladige peer zorgt voor hoogtewerking op het terras en bloeit met prachtige witte bloemen.

Locatie
Baanhoek Sliedrecht
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu