Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Papendrecht

Projectbeschrijving

In Papendrecht hebben we de oprit, achtertuin en schuttingen vernieuwd. Zoals bij ieder project begint het met de inventarisatie van de wensen. Het was al snel duidelijk dat we voor een vrij strak en onderhoudsvriendelijk ontwerp zouden gaan.

We beginnen bij de oprit waarbij we het straatwerk in wildverband verzorgen. De lichtere tegels accentueren het bijzonder donkere metselwerk van de woning. De oprit is met name praktisch en kan ook gebruikt worden om een auto op te parkeren.

Aan de achterkant van de woning vinden we een tuin met een flink hoogteverschil. Aansluitend aan de schuifpui hebben we een terras gecreëerd zodat je lekker dicht bij het huis kan zitten. Het hoogteverschil vangen we op met een talud met grote natuurkeien en een trap van dezelfde tegels als het terras. Door dezelfde tegels te gebruiken creëren we rust in het ontwerp. De grote natuurkeien geven een mooie natuurlijke onderbreking van het strakke ontwerp. Onderaan de trap plaatsen we lichtgekleurd grind en een tweede terras. Daarnaast plaatsen we een muur waarachter de containers keurig uit het zicht verdwijnen.

De schuttingen in deze achtertuin bestaan uit hardhouten schuttingdelen en hardhouten palen. Door de schuttingdelen trapsgewijs neer te zetten hebben we het hoogteverschil opgevangen. Het hardhout heeft een warme kleur en geeft de tuin daarmee extra sfeer.

Locatie
Vrijheer van Eslaan Papendrecht
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu