Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Gouda

Projectbeschrijving

In Gouda hebben we de achtertuin van een nieuwbouwwoning gerealiseerd. Als hovenier is het prettig werken in een nieuwbouwtuin omdat we met een schone lei beginnen. De wens van deze klant was een mooie en praktische tuin die ook kindvriendelijk is.

We hebben als eerste de schuttingen geplaatst met geïmpregneerde rabatdelen geplaatst tussen hardhouten palen. Dit wordt onderbroken met gaaswerk waartegen een klimplant gaat groeien. We plaatsen ook twee hardhouten palen met een dwarsbak voor een schommel en klimtrapje. Dit wordt ook weer afgewerkt met een rabatdeel zodat er eenheid blijft in het ontwerp.

De bestrating van deze tuin is een echte blikvangen. We gebruiken kleine antraciet tegeltjes met antieke afgeronde hoeken. Ieder tegeltje is uniek en heeft zijn eigen kleur en net een andere vorm. Dit wordt onderbroken met witte tegeltjes met Portugese motieven. Met deze bestrating, een paar potten met planten en de warme houtkleuren is de tuin direct gezellig. De poort bestaat uit een antiek hekwerk van de klant die wij afgehangen hebben. Door de open poort is er altijd zicht op de brandgang en nodigt de tuin uit om eens een praatje met de buren te maken.

Locatie
Tegelbakkerssteegje Gouda
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu