Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Dreef, Boven- Hardinxveld

Projectbeschrijving

In de Dreef in Boven-Hardinxveld hebben de achtertuin van 2 buren verzorgd. Deze klus is gestart in de winter met het vernieuwen van de beschoeiing, in het voorjaar zijn de andere werkzaamheden uitgevoerd.

Beschoeiing
Het vernieuwen van een beschoeiing is een mooi voorbeeld van een klus die ook heel goed in de winter uitgevoerd kan worden. De bestaande beschoeiing was verouderd en begon te wijken. We hebben een volledig nieuwe beschoeiing geplaats van hardhout. De beschoeiing is in zijn geheel geankerd zodat deze niet kan gaan wijken. We werken de beschoeiing netjes af met een hardhouten afdekplank.

Tuinaanleg
De erfafscheiding in deze tuin bestaat uit schanskorven met fijn grind en een versprongen schutting van gevlochten wilgentenen. De gevlochten wilgentenen vormen een natuurlijke afscheiding en wordt ter plaatse op maat gevlochten. Aan de slootkant plaatsen we een hekwerk zodat kinderen en huisdieren niet in de sloot kunnen vallen. Voor de wilgentenen schutting plaatsen we beuken en Hortensia “Annabelle”. Het grasveld sluit aan bij de schuttingen en recht achterin de tuin vinden we de kapschuur waarvoor wij de voorbereidingen qua straatwerk en betonpoeren hebben verricht.

De tuin is voorzien van een beregening systeem met druppelslangen en pop-up sproeiers in het gras. Als bestrating zien we oud gebakken klikkers terug gecombineerd met grijze rechthoekige tegels. De subtiele sleufgoot zorgt voor een goede afwatering van het straatwerk. Het straatwerk is deels vernieuwd en deels met bestaande materialen herstraat.

Locatie
Dreef Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu