Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

Deze tuin is een mooi voorbeeld van een nieuwe tuin die weinig onderhoud nodig heeft. We hebben de volledige voor- en achtertuin ontworpen en aangelegd.

In de voortuin hebben we bakken van betonblokken gemaakt, dit komt ook bij de buren terug. Door de dit samen met de buren te doen krijgt de gevel een mooi aanzicht. Rondom de bakken ligt wit grind. In de bakken staan bolchrysanten die later vervangen worden door vaste beplanting.

Aan het water hebben we een brede vlonder gerealiseerd zodat je heerlijk aan het water kan zitten. De gehele beschoeiing en vlonder is gemaakt van duurzaam geproduceerd hardhout met FSC keurmerk. De bestrating bestaat uit wildverband tegels en oud gebakken klinkers in de achtertuin. De oprit bestaat uit een dikke betonklinker in elleboogverband. We kiezen voor een dikke betonklinker zodat er minder sporen in het straatwerk komen.

Bij deze tuin hebben de bewoners zelf meegeholpen, hierdoor zijn de kosten voor de aanleg aanzienlijk lager. U kunt zelf meehelpen met onder andere afvoer van materialen, aanvoer van materialen, zand / grond kruien.

Locatie
Botenwerf Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu