Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

In Boven-Hardinxveld hebben we een tuin gerealiseerd bij een nieuwbouwwoning. Bij dit project hebben we veel verschillende diensten ingezet. Tijdens de bouw van het huis hebben we het ontwerp gemaakt en de materialen uitgezocht die passen bij de gewenste sfeer van het huis en de tuin.

In de eerste fase hebben we een hardhouten beschoeiing gezet met daarboven een schutting van gegalvaniseerd betonijzer. Tegen de schutting zijn hedera's geplant voor een groen uitzicht vanuit de woning. Aan de slootkant hebben we de schutting afgewerkt met grind zodat er vanaf de slootkant ook snoeiwerk en onderhoud gedaan kan worden.

De tweede fase is de aanleg van de tuin. We combineren het gras en de beplanting met oud gebakken klinkers. Het terras is gemaakt van 60x60 tegels. De gebakken klinkers passen mooi bij de jaren 30-stijl van de woning. Om de ingegraven trampoline plaatsen we kunstgras.

De oprit van de woning bestaat uit grind die in honinggraat-matten gestort is. Door gebruik te maken van deze matten blijft het grind goed liggen en is er ook prettig overheen te fietsen.

Als laatste fase zullen we bij deze woning de beplanting verzorgen.

Locatie
Lijnbaan Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu