Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

In Boven Hardinxveld hebben we de voortuin en de achtertuin een nieuwe aanblik gegeven. De basis van de voortuin en achtertuin zijn behouden. De nieuwe schutting, vlonder en oprit geven een heel nieuwe uitstraling.

Aan de voorkant van de woning hebben we de oprit vernieuwd met nieuwe grijze tegels. Het bestaande slingerpaadje van klinkers hebben we opgehaald zodat alle steentjes weer op hoogte liggen. Bestrating zal altijd zakken door het ophalen van bestrating ziet het er vaak weer als nieuw uit. Feitelijk is dit een stukje onderhoud aan de bestrating die gelijk veel doet voor een tuin. Daarnaast hebben we aan de kant van het trottoir schaaldelen geplaatst voor een mooie natuurlijke uitstraling.

Aan de zijkant van de tuin zien we een grote verandering die alle omwonende zal opvallen. De bestaande oude coniferenhaag is verwijderd en vervangen door en schutting met vierkante Douglas palen en zwarte rabatdelen. We plaatsen ook een Douglas poort in dezelfde stijl. De bewoners hebben gekozen voor het verwijderen van de haag gezien het onderhoud dat steeds terugkomt. Daarnaast krijgen de bewoners nu een stuk meer tuin aangezien de haag door de jaren heen erg breed geworden is.

In de achtertuin hebben we een vlonder gemaakt van Europees Larix. Dit is een prachtige plek om te ontspannen! Tussen het gazon en de vlonder plaatsen we een beukenhaag. Aan de slootkant plaatsen we een gaashek met hardhouten palen en liggers. Tegen het hek staan hortensia's, we zien (pluim) hortensia's ook weer terug in de border tegen de schutting aan. De overige beplanting zoals de wilg in bolvorm en het gazon worden behouden.

Deze tuin heeft een mooie update gekregen met behoud van de goede elementen. Zo ziet u dat niet een hele tuin aangepast hoeft te worden om toch een heel nieuwe uitstraling te krijgen.

Locatie
Fint Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu