Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

Onze hoveniers komen allerlei situaties tegen. In deze tuin stonden een aantal bomen die te groot waren geworden voor deze plek. We hebben een blauwspar, eik en enkele coniferen verwijderd, hierdoor is de tuin een stuk lichter en lijkt groter.

De bomen in deze achtertuin zijn te hoog geworden en nemen veel licht weg. Daarnaast hebben de bewoners last van de vallende naalden en blad van deze bomen. We zijn begonnen met het verwijderen van de hoge bomen door ons ervaren personeel. De hoeveelheid licht die er hiermee ontstaat is direct merkbaar in de tuin en in de woning.

Aan de achterkant van de tuin hebben we een schutting geplaats van geïmpregneerde planken. We plaatsen hierachter worteldoek om de hedera van de achterburen tegen te houden. Voor de schutting plaatsen we Lei-Haagbeuken waardoor de tuin meer privacy krijgt. Deze bomen zijn allemaal aan elkaar bevestigt met bamboestokken. Hierdoor wordt het één geheel als ze de beuken straks vol bladeren zitten. De Lei-Haagbeuken staan vrij van de schutting zodat er ruimte is om tussen de schutting en de bomen te staan voor het scheren van de bomen.

Het plaatsen van leibomen achter een schutting is een mooie manier om meer privacy te creëren in een tuin. De regels voor het plaatsen van een schutting is dat de hoogte maximaal 1,80 meter of 2,00 meter mag zijn. Bij het plaatsen van bomen zijn er geen wettelijke regels voor de hoogte als de bomen ver genoeg van de erfgrens afstaan. Het plaatsen van leibomen is dus een mooie en groene manier om de privacy in je tuin te verhogen.

Locatie
Jan Steenstraat Boven Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu