Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

De Lijnbaan in Boven Hardinxveld is een nieuwbouwwijk waarbij welstandsvrij gebouwd mag worden op de kavels. We hebben een tuin gerealiseerd die qua uitstraling helemaal past bij een moderne woning.
De start van een tuin zijn altijd meerdere gesprekken. Na het presenteren van de tekening waren de bewoners enthousiast en zijn ze zich gaan oriënteren voor de materialen van bestrating en verharding. Tussen alle tegels en klinkers konden ze niet het materiaal vinden dat echt paste bij hun woning. Bij onze leverancier zagen ze stelconplaten liggen, dat was precies wat ze zochten!

Het startpunt van de aanleg is het plaatsen van de lichtgrijze betonplaten die het terras vormen. Bij de voordeur komen deze platen ook weer terug zodat het een geheel vormt. Daarnaast zien we zeegrind met een heel eigen en natuurlijk uitstraling. De blauw, grijs en bruintinten vormen een perfect combinatie met de kleuren die we in de woning terugzien. Het siergrind ligt in grindkorven zodat het goed blijft liggen en je er goed overheen kan lopen en fietsen. Het groene element in de tuin bestaat uit een gazon, een beukenhaagje en het hekwerk met Hedera Hibernica als erfafscheiding. Aan de achterkant van de tuin zien we de kenmerkende schanskorven weer terug die bepalend zijn voor het aanblik van de gehele wijk. De tuinpoort zorgt voor een stukje veiligheid en is uitgevoerd in geïmpregneerd douglas met hardhouten palen. De tuin is afgemaakt met diverse beplanting in grote witte potten.

Deze tuin is echt een voorbeeld van een goede samenwerking tussen de bewoners en onze hoveniers. Door de ideeën te combineren zijn we tot een prachtig resultaat gekomen dat perfect aansluit bij de stijl en kleuren van de woning. De tuin is onderhoudsvriendelijk en vormt een prettig verlengde van de woonkamer.

Locatie
Lijnbaan Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu