Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

Een echte eenheid tussen de voor- en achtertuin is wat veel mensen willen. Door te werken met dezelfde materialen en in dezelfde stijl hebben we dit gerealiseerd bij deze klant.

De voortuin ligt dieper dan de stoep, we hebben deze hoogte opgevangen met een keerwand van L-elementen. Langs het voetpad is een border aangelegd waar lampenpoetsersgras in geplaatst wordt.

We werken met grote tegels, oud gebakken klinkers en grijs grind. Het grind plaatsen we in korven zodat het goed blijft liggen en er prettig doorheen gelopen en gefietst kan worden. In de achtertuin zien we de grote tegels en oud gebakken klinkers ook weer terug. De schutting is gemaakt van schanskorven gecombineerd met schuttingdelen.

Deze woning had last van vochtproblemen in het huis. Door de lage ligging kwam er bij hevige buien water binnen in huis. In samenwerking met een ander bedrijf hebben we deze vochtproblemen aangepakt. In huis is er een klokpomp geplaatst voor de momenten dat het bestaande riool het water niet kan verwerken. Buiten hebben we drainage aangelegd en werken we met sleufgoten om het water goed af te voeren.

Locatie
Rivierdijk Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu