Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin, Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

De Buurt is een van de oudste straten van Boven-Hardinxveld. We mochten hier een tuin realiseren onderin de dijk. Een mooie uitdaging aangezien de tuin niet met de auto of shovel bereikt kan worden. Met wat creativiteit en hard werk hebben we de tuin volledig naar wens kunnen aanleggen.

De start van dit project is het realiseren van een beschoeiing om het zand en de grond op te vangen. Op de beschoeiing plaatsen we een halfhoge afscheiding met hardhouten palen en gegalvaniseerd gaas. De tuin is opgevuld met ophoogzand dat in bigbags met een kraan is aangevoerd. De tuin bestaat uit een terras direct tegen de openslaande deuren aan. Daarnaast ligt een stuk kunstgras met staptegels.

Aan de zijkant van de tuin zijn plantenbakken gemaakt van antraciet gekleurde stapelblokken. De bestrating trekken we door in de brandgang en bij de voordeur maken we hier een stoepje van. De stapelblokken gebruiken we bij de voordeur ook voor een plantenbak. Tegen het gaaswerk zorgen klimplanten straks voor een groene erfscheiding.

Locatie
De Buurt Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu