Den Dunnen Hoveniers logo

Tuin Alblasserdam

Projectbeschrijving

In Alblasserdam hebben we een voor- en achtertuin vernieuwd. We hebben gebruik gemaakt van de mooie bestaande planten en de klant heeft ons veel werk bespaard door zelf de tuin leeg te halen.

In de voortuin plaatsen we als afscheiding een schanskorf met groot formaat basalt erin. Deze basaltkeien hebben we zorgvuldig met de hand in de korf gestapeld. De trap richting de voordeur vangt het hoogteverschil mooi op en is gemaakt van antraciet tegels. De treden hebben een licht zwevend effect doordat we de tegels iets laten oversteken.

Onder het voorraam hebben we een halve cirkel gemaakt met oud gebakken klinkers. Dit is een heerlijk plekje om op het bankje van de zon te genieten. Naast het huis plaatsen we een verhoogde border waarin de bestaande Sering en Smalbladige Olijfwilg een mooie nieuwe plek krijgen. Deze bloeiende heesters geven prachtige kleur aan de voortuin. De Hortensia’s krijgen ook een mooie plaats vlakbij de schanskorf. De rest van de voortuin is met boerengrind bedekt. Het grind plaatsen we in korven zodat je goed over het grind kan lopen en het netjes blijft liggen.

In de achtertuin hebben we het terras achter het huis verhoogd en plaatsen we een trap. Om het terras hebben we een schanskorf geplaatst met een border waar een heg in geplaatst kan worden. In de schanskorf zien we hetzelfde grind als in de voortuin maar dan in een grotere maat. De bestrating van het terras bestaat voornamelijk uit oud gebakken klinkers met aan de rand tegels die we ook in de voortuin gezien hebben. De rest van de achtertuin is betegeld met bestaande rechthoekige tegels. Aan de rand bij het speeltoestel zien we de oud gebakken klinkers terug, dit geeft hier weer een stuk kleur en eenheid. Bij het speeltoestel plaatsen we ook een hekwerk met Hedera dat zorgt voor een groen afscheiding. De Hedera is in een grote maat geplaats zodat het snel een groen haag vormt. Onder het speeltoestel hebben we kunstgras gelegd en natuurlijk blijft de prachtige Noorse Esdoorn met zijn kenmerkende blad behouden.

Locatie
Alblasserdam
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu