Den Dunnen Hoveniers logo

Achtertuin met vijver - Sliedrecht

Projectbeschrijving

In Sliedrecht hebben we een tuin gemaakt met alleen maar ronde vormen. Het is bijzonder om te zien hoe een compacte tuin een heel andere uitstraling krijgt door ronde vormen. Ronde vormen maken een tuin heel ruimtelijk en natuurlijk.

Het middelpunt van de tuin is de vijver die natuurlijk gefilterd wordt met waterplanten. Op de vijverrand ligt natuursteen, natuursteen zien we ook terug in de muurtjes. De muurtjes zijn gemaakt van patioblokken en bekleed met natuursteen strips en afgewerkt met een hardstenen rand. Aan de vijver zien we borders in ronde vormen. De vlonder van Siberisch lariks verbind de borders met elkaar. In de bestrating wordt gekozen voor waalformaat klinkers gecombineerd met tegels in wildverband. De grijstinten combineren mooi met de multicolor steen strips op de muurtjes van de tuin. De bestrating loopt door in de overkapping zodat de tuin echt 1 geheel is. Uiteraard hebben we ook de hemelwaterafvoer in deze tuin geregeld en is er een goot aangebracht bij de overkapping. De tuin wordt verlicht met in-lite spots.

We zien diverse beplanting terug in de tuin, de beplanting is deels hergebruikt. Het behouden van beplanting is een mooi voorbeeld van een duurzame tuin. Door een ander ontwerp en bestaande beplanting krijgt de tuin een heel andere uitstraling.

Locatie
Sliedrecht
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu