Den Dunnen Hoveniers logo

Achtertuin Hardinxveld

Projectbeschrijving

In Hardinxveld hebben we een achtertuin vernieuwd. Tijdens het eerste gesprek merkte we dat er diverse uitdagingen zijn in deze tuin. Verzakkingen, wateroverlast, beperkte zitruimte en gebrek aan verlichting waren punten waar de bewoners niet tevreden over waren. In overleg hebben we een mooi plan gemaakt. De klant heeft de bestaande beplanting en betrating verwijderd zodat we direct aan de slag konden.

We hebben de vloer voor een nieuw te plaatsen schuurtje aangebracht. Daaromheen zien we antraciet grind. Deze kleur zien we ook terug in het overige straatwerk dat onderbroken wordt door een pad van rood gebakken klinkers. De blikvanger van de tuin is de pergola van dikke Douglas palen met robuuste plantenbakken er omheen. De plantenbakken zijn gemaakt van ruwe patioblokken welke we in verstek hebben gezaagd. De plantenbak wordt afgewerkt door een natuurstenen rand. De strategisch geplaatste plantenbakken en pergola zorgen ervoor dat de zitruimte heerlijk tussen het groen ligt. Door klimplanten en hanging baskets toe te passen creëer je een groene oase in een compacte tuin.

Qua verlichting is gekozen voor grondspots die in de bestrating weggewerkt is en tuinlantaarns. Door verlichting toe te passen is de tuin zowel overdag als ’s avonds een sfeervol plaatje waar je vanuit de woning mooi zicht op hebt.

Locatie
Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu