Den Dunnen Hoveniers logo

Achtertuin Boven-Hardinxveld

Projectbeschrijving

In Boven Hardinxveld hebben we een achtertuin en zijpad volledig vernieuwd.

Deze achtertuin is helemaal in samenspraak met de klant samengesteld. De klant had veel ideeën en samen zijn we tot een origineel plan gekomen. Kenmerkend voor deze tuin zijn de natuurlijke materialen, natuurlijke vormen en kindvriendelijkheid.

De bestrating in het zijpad sluit aan bij de voortuin die we eerder aangelegd hebben. We zien kasseien terug met waaltjes. Het terras bestaat uit grillig gevormde stenen met een natuurlijke vorm.

De natuurlijke vormen en materialen komen in heel de tuin terug. We plaatsen een muurtje van kasseien, wilgenscherm, een wilgentunnel en kastanjepalen. We hebben een paadje aangelegd van kokossnippers en deze zien we ook terug in de border. Het voordeel van kokossnipper is dat het een verzorgde uitstraling heeft, onkruid tegenhoud en verdamping van vocht uit de grond tegengaat. De tuin schutting bestaat uit schaaldelen en is helemaal op maat gemaakt.  Om een rustig beeld te behouden hebben we extra brede schaaldelen bij de zagerij besteld.

De trampoline is volledig verzonken (flat-to-the-ground). Deze trampoline heeft een lichtdoorlatendheid van 75%, hierdoor is het mogelijk om sedum onder de trampoline te plaatsen. We hebben ook een boom geplaatst die de basis vormt voor een speelhuisje. Deze eik werd ergens anders gekapt en hebben we met een kraan over het huis gehesen.

De beplanting van deze achtertuin volgt binnenkort. De bomen zijn al wel geplaatst. We zien een oude perenboom, een appelboom en een judasboom.

Locatie
Boven-Hardinxveld
Foto's
actief sinds
Sinds 2012 actief
tuinen ontworpen
1500+
Tuinen ontworpen
1000+
Tuinen aangelegd
250+
Tuinen onderhouden
menu