Houtwerk in de tuin 

Als hoveniersbedrijf zijn we ook zeer regelmatig met houtwerk bezig. Hout is een duurzaam materiaal dat we graag verwerken. Met relatief kleine ingrepen kan een tuin een heel andere uitstraling krijgen. Denk eens aan pergola’s, bankjes en het wegwerken van containers

Pergola’s
We plaatsen in veel nieuwe tuinen pergola’s, maar ook in bestaande tuinen kan een pergola goed geplaatst worden. Een pergola is een open constructie waar vaak klimplanten tegenaan gezet worden. Het is heerlijk om in de zomer onder een pergola te zitten die prachtig begroeid is met blauwe regen, clematis of bijvoorbeeld een druif. Deze vorm van natuurlijke schaduw zorgt voor een heerlijk beschutte en koele plaats. Een pergola kan een echte blikvanger vormen en een tuin breder of dieper laten lijken.

Bankjes en zitjes
Wat is de beste plek om te zitten in de tuin? Daar is eigenlijk geen antwoord op. In ieder seizoen en moment van de dag is er een andere ideale plek. De ochtendkoffie in de lentezon drinkt u vaak op een andere plek dan waar u graag barbecuet aan het einde van een warme zomerdag. Ons advies is om op verschillend plaatsen kleine zitjes te maken zodat u overal in de tuin kunt genieten van het seizoen. We maken bankjes van diverse materialen en kunnen dit ook helemaal aanpassen aan de sfeer van de tuin. Een bankje van hetzelfde materiaal als de schutting of patioblokken terug laten komen in bankjes is geen enkel probleem. Op die manier houden we eenheid en rust in de tuin. 

Containers
Containers in de tuin zijn voor de meeste mensen een noodzakelijk kwaad. We kunnen niet zonder ze, maar containers vol in het zicht is simpelweg niet zo fraai. We hebben hier verschillende oplossingen voor. Het plaatsen van kastanje palen met begroeiing in de vorm van siergrassen of klimmers is een mooie natuurlijke manier om containers te verbergen. We kunnen containers ook aan het zicht onttrekken door een betimmering te maken in hetzelfde hout als de schutting. Gaaswerk met een klimplant er tegen is natuurlijk ook een goede oplossing.  

Bent u geïnspireerd geraakt om dergelijke aanpassingen uit te laten voeren? Laat het ons tijdig weten. 

Recente berichten