Hagen planten 

Hagen zijn natuurlijke afscheidingen tussen delen in de tuin en worden ook als erfafscheiding gebruikt. Wat zijn voordelen van een haag en waarom kunt u een haag het beste in het najaar laten plaatsen? 

Waarom een haag? 

Een haag is een natuurlijke afscheiding. Door een haag te snoeien / scheren groeit een haag mooi dicht. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten hagen; bloeiend, groenblijvend of juist bladverliezend. Op basis van uw wensen geven we advies welke haagsoort passend is. Wat zijn de voordelen van een haag? Een haag is groen en heeft een natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn hagen vaak populair bij kleine insecten en vogels. Dieren geeft sfeer en leven in de tuin. Egels zijn ook erg blij met hagen omdat ze dan gemakkelijk van de ene naar de andere tuin kunnen lopen. Een schutting beperkt het leefgebied van een egel, een haag niet en biedt juist een mooie schuilplaats en voedselbron.  

Waarom hagen plaatsen in de winter?
Van november tot april zijn hagen verkrijgbaar als wortelgoed (uit de volle grond). Hagen uit de volle grond zijn aanzienlijk goedkoper dan hagen met kluit of uit een pot. In de winter zijn hagen in rust. Als we ze in de winter planten dan kunnen ze gelijk goed wortelen op het moment dat de temperatuur weer gaat stijgen.  

Recente berichten