Gazon, wat te doen in het najaar

In het najaar groeit het gras minder hard, is de zon minder krachtig en is het gazon langer vochtig. Het gazon behandelen we in het najaar dan ook anders dan in het voorjaar of de zomer.

Bladeren

Bladval is in alle gevallen slecht voor het gazon. Het blad houdt het licht weg van het gazon. Dat veroorzaakt gele plekken, vervilting en kan ervoor zorgen dat er stukken gras afsterven waardoor er in het voorjaar kale plekken in het gazon te zien zijn. Blad kunt u opruimen met een grashark, bladblazer (werkt het beste bij droog blad) of met de grasmaaier op een hoge stand. Heeft u geen zin of geen mogelijkheden om uw gazon bladvrij te houden? Wij kunnen dit ook voor u bijhouden en dit bijvoorbeeld maandelijks voor u uitvoeren.

Maaien en bemesten

Wij adviseren om in de herfst voor de laatste keer te maaien op 5cm hoogte zodat het gras goed tegen de kou beschermd is. In de winter hoeft er niet gemaaid te worden, het gazon is dan in de ruststand. Bemesten is wel goed voor het gazon. Wij gebruiken een speciale mix voor de najaarsbemesting van uw gazon. Minder kans op ziekte, minder kans op mos en het gazon herstelt zich sneller na vorst, sneeuw of dooi. Maak nu een afspraak voor najaarsbemesting en zorg dat uw gazon sterk de winter door komt.

Paddenstoelen

Paddenstoelen in het gazon zien we verschijnen bij vochtig weer. Wilt u paddenstoelen voorkomen? Zorg dan dat het gazon bladvrij blijft en gebruik speciale najaarsbemesting in plaats van uw vaste bemesting. Paddenstoelen zijn niet schadelijk voor uw gazon. Vindt u de paddenstoelen er niet mooi uitzien dan kunt u deze met een grasmaaier op hoge stand of handmatig verwijderen.

Recente berichten