Beuken, ideaal voor veel tuinen

U ziet regelmatig beuken terugkomen in de tuinen die wij ontwerpen. Vaak vragen mensen zelf om de beuk in het ontwerp te verwerken en wij adviseren ook vaak beuken. Maar wat zijn eigenlijk de eigenschappen van deze bomen en waarom zijn ze zo populair?
De beuk is een boom die in vrijwel heel Europa voorkomt en is dus een inheemse boomsoort. De beuk kennen we als haagvorm, als zuilbeuk, treurbeuk of als losstaande boom. Bij grotere percelen zien we ze ook terugkomen in beukenlanen. Beuken zijn verkrijgbaar in een groene en rode kleur. Beuken zijn prachtige bomen die in elke stijl tuin passen. Wij kiezen vaak voor beuken om de volgende redenen:

Sterk
Beuken zijn over het algemeen sterk en hebben weinig last van ziektes en schimmels.

Bladhoudend
Bijna alle soorten beuken houden hun blad heel de winter vast. Pas als er nieuwe bladeren komen vallen de oude bruine bladeren van de boom af. U kijkt dus nooit tegen volledig kale bomen aan in de winter.

Betaalbaar
De beuk is een betaalbare boom. Zeker in haagvorm zijn beuken een stuk voordeliger dan andere soorten hagen.

Vogels
Vogels zijn gek op beuken en maken graag hun nest in de beuk. Dit komt door de dichte structuur van de takken en bladeren. Daarnaast zijn vogels ook gek op de beukennootjes. Vogels in uw tuin maken uw tuin gelijk levendig en gezellig.

Bent u ook gecharmeerd geraakt van de beuk of wilt u advies voor uw tuin? Neem gerust eens contact met ons op. Wij geven u graag advies dat perfect past bij uw tuin en uw persoonlijke smaak.

Recente berichten